ביקורת דוחות כספיים
ביקורת דוחות כספיים:
הדרישה לערוך ביקורת דוחות כספיים לפני הגשתם לרשויות המס נקבעת בסעיף 131 לפקודת מס הכנסה. סעיף 131 לפקודת מס הכנסה(נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן – "הפקודה" או "פקודת מס הכנסה"), קובע הוראות לגבי האוכלוסייה החייבת בהגשת דוח על הכנסותיו לפקיד השומה, כמו כן קובע החוק הוראות לגבי גופים שחייבים בהגשת דוחות מבוקרים. במסגרת הוראות הסעיף נקבע כי דוחות החייבים בהגשת דוחות מבוקרים יוגשו בצרוף דין וחשבון של רואה חשבון. יצוין כי במסגרת סעיף 131(ו) לפקודה, נקבע כי גוף שחייב בצירוף דין וחשבון מרואה החשבון והדוח שלו אינו מאושר על ידי רואה חשבון ו/או אינו מותאם בידיו לצרכי מס ו/או שלא צירפו לו מסמכים כנדרש בסעיף 131(ב) (דוח על המצב הכספי (מאזן), דוח רווח והפסד, וכדומה), יראוהו לעניין סעיפים 145(ב) ו-158א(ג) לפקודה כאילו לא הגיש דו"ח.
ביקורת דוחות כספיים נמשכת בדרך כלל זמן רב ומתחילה בסמוך לסיום תקופת הדיווח הכספי. לרוב מדובר בתקופות דיווח של שנה. להלן מובאים שלביה העיקריים של ביקורת הדוחות הכספיים.
הבנת הגוף המבוקר וסביבתו, הערכת סיכונים – בשלב זה נדרש המבקר להשיג הבנה מספקת של הגוף המבוקר וסביבתו. תהליך זה כולל, בין היתר, הבנת גורמים ענפיים והגופים המפקחים על החברה, אופי החברה, יעדים, אסטרטגיות והסיכונים העסקיים של החברה ומידת הבקרה הפנימית של הארגון זאת על מנת לזהות ולהעריך את הסיכונים המתייחסים להצגה מוטעית מהותית בדוחות הכספיים.
תכנון תוכנית הביקורת – לאחר הבנת הגוף המבוקר וסביבתו, נבנית תוכנית ביקורת מקיפה וספציפית לכל סעיף וסעיף בדוחות הכספיים. התוכנית כוללת בין היתר אופי ופירוט הנושאים הנבדקים, טכניקות בדיקה, היקף הבדיקות ומסגרות הזמן.
ביצוע תוכנית הביקורת – המבקר דוגם פעולות חשבונאיות ומסמכים (כגון חשבוניות, המחאות, הסכמים וחוזים, אישורי יתרות של ספקים ובנקים, ספירת מלאי) בהתאם לתוכנית הביקורת ומוודא את אמיתות המידע. זהו שלב דינמי ותוכנית הביקורת עשויה להשתנות בהתאם לתוצאות הבדיקות.
השלמת הביקורת – בסיום ביצוע תוכנית הביקורת וניתוח הממצאים, מגיע רואה החשבון המבקר למסקנה אודות נאותות הדיווח הכספי ונותן חוות דעת בגין הדוחות הכספיים.
משרדינו מתמחה בעריכת דוחות וביקורת הדוחות, ניהול חשבונות וחשבות שכר.