בוררויות וגישורים
גישור עסקי
בשנים האחרונות נושא הגישור תופס תאוצה רבה בחברה המערבית בכלל ובישראל בפרט. כיום ניתן לפנות לגישור בכל מיני תחומים כגון גישור משפחתי, גישור זוגי, גישור בעסק או בחברה, גישור לגירושין ועוד. הגישור מקובל מאד גם במערכת המשפט בארץ ולעיתים הצדדים מופנים לגישור בהנחיית בית המשפט, המקבל את הסכם הגישור שנחתם בין הצדדים. גישור עסקי, הנו תהליך אשר בא לגשר בין צדדים במחלוקות עסקיות משרדינו מתמחה בהליכי גישור, בוררות ופתרונות בפילוגים ומחלוקות עסקיות, פירוק שותפויות, סכסוכים בין ספקים ולקוחות אודות אספקת סחורה, תשלומים, סכסוכים בין עובד למעביד אודות תנאי העסקה ועוד. חשוב להבין שנושא הגישור חולש על כל נושאי ניגוד אינטרסים ופילוגים בכל נושא שהוא.
בשונה מהליכי בוררות, שיפוט ופישור, השאיפה בתהליך גישור הוא לייצר שיתוף פעולה והידברות משופרת בין הצדדים, זאת לאחר שהצדדים הצליחו לצמוח מתוך הידרדרות המצב ביניהם ולהגיע לשיתוף פעולה מלא. במהלך הגישור המגשר אינו יכול לתת את התשובות לצדדים. גם כאשר המגשר יודע מה נכון (לדעתו), הוא צריך לשמור את מחשבותיו לעצמו ולתת לצדדים להגיע להסכמות בקצב ובזמן שלהם. תהליך גישור הינו תהליך רצוני הנעשה מתוך בחירת שני הצדדים, כאשר אינו נעשה בהכרח או מתוך חובה כלשהי. זהו תהליך ששני הצדדים בוחרים להיכנס אליו על מנת לנסות ולהגיע להסכמים ולהבנות, תוך ראיית הצד השני.
האמונה בכוחם של צדדים מסוכסכים להגיע להסכם בעזרת כלי העבודה של המגשר, עוזרת לצלוח גם את התהליכים הקשים ביותר. גם כשנראה שהמצב חשוך וחסר סיכוי, מגיע הרגע בו נופל האסימון לאחד הצדדים והוא מביא לשולחן גישה או הצעה חדשה שיכולה להוציא את העגלה מהבוץ. הכלים שבהם משתמשים מגשרים בדרכם להביא את הצדדים להסכם יכולים לעזור לכל אחד מאיתנו גם בחיי היום-יום שלנו.
הליך הגישור מתקיים תחת חיסיון מוחלט אשר מאפשר לצדדים להתדיין זה עם זה מבלי שאמירותיהם וטענותיהם ישמשו כנגדם בבית המשפט. הליך הגישור נושא אופי אנושי ומתחשב בכך שלשני הצדדים יש אינטרסים, לעיתים הם מושמעים בפה מלא ולעיתים נחבאים מאחורי הדברים. מנהלי משא ומתן מוצלחים יודעים שעסקה טובה היא עסקה ששני הצדדים יהיו מרוצים ממנה. כאשר רק צד אחד מרוצה מהעסקה והצד השני אינו מרוצה באמת, לא יחלוף זמן רב עד שמישהו מהשניים יבעיר את השטח. הדרך הגישורית לפתור את המצב היא להשקיע את הזמן הנדרש בלהבין את האינטרסים של הצד השני. כאשר אנחנו אומרים לצד השני באופן מפורש שחשוב לנו לוודא שגם הוא יהיה מרוצה מההסכם, הוא ירגיש הערכה גדולה יותר כלפינו, ויוכל לראות אותנו כשותפים עתידיים ולאו דווקא כיריבים. כשאנחנו לוקחים חלק בהשגת המטרות של הצד השני, אנחנו בונים איתו אמון ורותמים אותו לעזור גם לנו להשיג את המטרות האישיות שלנו.
בעבר תהליך הגישור הוגדר כתהליך המתרחש ללא כל קשר למערכת המשפט, אולם בשנים האחרונות נושא זה עובר שינוי לאחר שבשנת 1993 עוגן בחוק כי ניתן לפנות לגישור במקרה של סכסוכם משפטיים. מערכת בתי המשפט בארץ מעודדת פנייה לגישור חיצוני על מנת לחסוך עלויות של שרותי עורכי דין ועל מנת להקל על העומס הרב בתיקים הרבים שמגיעים לבתי המשפט.