חברות

חברה בע"מ (חברה בערבון מוגבל) היא התאגדות של מספר בני אדם או תאגידים שנרשמה עפ"י חוק אצל רשם החברות. כל אדם יכול להקים חברה במידה שהחברה אינה נוגדת את החוק או בלתי מוסרית.

מהו תהליך רישום חברה ברשם החברות ?

כדי להקים חברה בע"מ, יש למלא ולשלוח אל רשם החברות את שלושת המסמכים הבאים.

  1. בקשה לרישום חברה – הפרטים הנדרשים לצורך רישום חברה חדשה אצל רשם החברות הם שם החברה, כתובת, מטרות החברה, הון החברה ואחריות בעלי המניות. הרישום כרוך בתשלום אגרה של 2,345 ש"ח.
  2. תקנון חברה  -מטרתו של התקנון היא להסדיר את היחסים בין בעלי המניות. זהו חוזה בין החברה ובין בעלי מניותיה, ובינם לבין עצמם. מי שרוכש מניות של החברה מצטרף למעשה לתקנון ומחויב על פיו, כאילו חתם על החוזה עם יתר בעלי המניות. לכל חברה בע"מ חייב שיהיה תקנון שמפרט את שם החברה, מטרותיה, הון רשום ואחריות בעלי המניות. 
  3. הצהרת דירקטורים

מהו תהליך רישום חברה במס הכנסה ומע"מ ?

המשרד מקושר למחשבי מס הכנסה ולכן ניתן לבצע את תהליך רישום החברה החברה במשרדינו ולעבור את כל התהליך של פתיחת התיקים בצורה מהירה ונוחה ברשויות (מס הנסה, מע"מ וביטוח לאומי).

מה ההשלכות המיסוי וההיבט המשפטי בהקמת חברה בע"מ ?

השלכות הקמת חברה רבות ולפיכך כדאי ורצוי להתייעץ עם מומחה מוסמך לכך. להלן השלכות מיסוי עיקריות בהקמת חברה בע"מ:

  • במישור המשפטי חברה בע"מ הינה ישות נפרדת לכל דבר ועניין, כלומר קיימת הפרדה בין בעלי החברה לחברה עצמה. האחריות לחובות הינה של החברה ולא של בעלי המניות. כלומר, במידה שהחברה נקלעת לקשיים כספיים ונאלצת להכריז על פשיטת רגל, רכושם הפרטי של הבעלים לא נפגע. בנסיבות מסוימות יכול בית המשפט להרים את מסך ההתאגדות של החברה ולייחס את חובותיה לבעלי המניות.
  • מס חברות אשר שיעורו אחיד לכל גובה הכנסה. מס החברות בישראל עמד בשנת 2018 על 23% (בלי תלות בגודל החברה).
  • רווחים שנצברו בקופת חברה בע"מ אינם חייבים בתשלום דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

 

מה כוללת מערכת החשבונות שבהם מחויבת חברה בע"מ ?

הקדמה:

כל בעל עסק חייב לנהל פנקסי חשבונות לפי דרישות מס הכנסה ומס ערך מוסף (מע"מ) וזאת בהתאם להוראות מס הכנסה תקנות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), 1973, משולב עם תקנות מס ערך מוסף (ניהול פנקסי חשבונות), התשל״ו – 1976. ניהול ספרים כולל, בין היתר, רישום הוצאות והכנסות של כספים ומלאי, רישום של הנפקת חשבוניות וקבלות במועדים הקבועים בחוק ושמירת קבלות על הוצאות העסק (למידע נוסף ראו אתר רשות המסים).

מה כוללים ספרי החשבונות בעסק ?

ספרי החשבונות חייבים להתנהל לפי הוראות ניהול ספרים לפי הענף שהעסק שייך בו. ספרי החשבונות של העסק כוללים רישום של הוצאת חשבונית מס (במקרה של עוסק מורשה) וקבלות על כל סכום שנגבה מלקוחות העסק וכן רישום הוצאות ושמירת קבלות על הוצאות העסק. יש לרשום כל סכום שמתקבל בעסק (כגון: מזומן, שיק, שיק דחוי, מקדמה על חשבון, כרטיס אשראי) בספרי העסק מיד עם קבלתו, וכן לרשום שינויים במלאי של העסק. חשוב לציין שעוסק פטור אינו פטור מחובת ניהול פנקסים למס הכנסה, אלא אם קיבל פטור או הקלה בכתב מפקיד השומה.

לסיכום :

לניהול ספרי החשבונות של העסק מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.

חשוב לדעת

  • את פנקסי החשבונות, הרישומים ומסמכים אחרים הקשורים לניהול העסק (כגון קבלות על הוצאות שהוציא העסק), יש לשמור במשך 7 שנים.
  • פרטים נוספים על הפנקסים שיש לנהל והדרכה בנושא ניתנים על ידי משרדנו באופן פרטני ומיוחד לכל לקוח.

חקיקה ונהלים

הרחבות ופרסומים

גלילה למעלה דילוג לתוכן